Lækre grovboller – perfekte til madpakken.

Denne opskrift på grovboller bliver jeg lige nødt til at dele. De er bare super nemme at bage, de smager fantastisk og så er de sunde og mættende.

Findes der i øvrigt noget bedre i madpakken end lækre hjemmebagte grovboller? Det er selvfølgelig ikke helt ligemeget hvad man putter i bollerne, hvis man gerne vil tabe nogle kilo. Følg Fødevarestyrelsens officielle kostråd og vælg f.eks. magert kødpålæg eller fisk. Og husk altid at spise masser af grøntsager til.

Ingredienser:

 • 3 dl vand
 • 50 g gær
 • 3 spsk olivenolie
 • 1 dl mælk
 • 1,5 tsk salt
 • 1,5 tsk sukker
 • 1 dl hørfrø
 • 0,5 dl græskarkerner
 • 2 dl havregryn
 • 1,5 dl durummel
 • 4 dl hvedemel
 • 1 æg til pensling
 • Sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde:

Gæren udrøres i vandet. Herefter tilsættes olivenolie, mælk, salt, sukker, hørfrø og græskarkerner, og det hele røres sammen. Dette kan med fordel foregå i en røremaskine. Herefter tilsættes havregryn og durummel og det røres sammen. Til sidst røres hvedemel i lidt ad gangen til konsistensen er tilpas.

Dejen hæver i 1 time. Formes til 12 boller og hæver igen i 30-45 min. Herefter pensles bollerne med æg og drysses med sesamfrø.

Bages ved 200 grader (varmluft) i ca. 12-14 minutter. Giv dem gerne lidt damp undervejs, hvis din ovn kan det.

 Opskriften giver 9-15 lækre boller, alt efter hvor store du ønsker dem.

OBS: Jeg måler sjældent mine ingredienser af, når jeg bager grovboller, så denne opskrift er “sådan ca”. Andre typer mel og kerner kan sikkert også bruges! Prøv dig frem – det gør jeg. Jeg har æltet disse på min røremaskine, men jeg tænker sagtens, at de kan æltes i hånden.

Velbekomme!

Menu